יום חמישי, 24 בינואר 2013

עוגת גזר
ט"ו בשבט, או כמו שאמיתי אומר דובי-שבט הגיע חג לאילנות. לכבוד החג יש מסיבות בגנים ובבית הספר וצריך להכין כיבוד. עוגה אחת לגן של אמיתי, אחת לגן של אוריה ואחת למסיבה בבית הספר של תמר. אם כבר עושים אז גם אחת לבית למקרה שיבוא ארנב וישאל אם יש עוגת גזר, סך הכל ארבע עוגות. יום חמישי אחר הצהריים מתחילים לעבוד.בהתחלה קילפתי את הגזרים, הקליפות לתרנגולת.
העוגה הזאת מאד פשוטה להכנה, אפשר להכין את כולה במעבד מזון. העניין הוא שכדאי תמיד לראות שיש את כל החומרים בבית. אז היה לנו כמעט הכל. הילדים נשלחו בשלב הזה לשכנים להביא סוכר והיו מאד גאים בעצמם שהצליחו במשימה, גם אני הייתי גאה בהם. הנה תמר שחזרה ובידה סוכר:
טוב התמונה יצאה קצת חשוכה, אבל אפשר לראות את הכוונה. אני עוד לומדת את נפלאות המצלמה, יום אחד אולי יעבוד לי הפלאש...
אז יש לנו סוכר ואפשר להמשיך בעבודה. מרוב כמות גדולה חילקתי את הגזר הקצוץ לשתי קערות.


הנה הגזר מתערבב לו עם הבלילה (מתכון בהמשך), והנה ת-ד-ם העוגות מוכנות ומקושטות!

זהו, ט"ו בשבט יכול להגיע. הנה המתכון לתבנית אינגליש קייק אחת: (לארבע תבניות עשיתי כמות X3, יצא אחלה)
4 גזרים- לקצץ במעבד מזון ולהעביר לקערה.
200 גר' חמאה+כוס סוכר לערבב דקה-שתיים במעבד מזון (בלי לנקות משאריות הגזר)
4 ביצים- להוסיף למעבד מזון ולהמשיך לערבב עוד 2 דקות
כוס קמח+כפית א.אפיה+כפית קינמון- להוסיף לכל השאר ולהמשיך לערבב עד שמעורבב טוב
להוציא מהמעבד מזון ולערבב עם הגזר
להכניס לתבנית משומנת ולאפות ב-180 מעלות 30-40 דקות
בתאבון וחג שמח.

אין תגובות: